Originale norske bjælkehuse

Trelleborg har importeret Sande Bjælkehuse siden 1964, og der er i dag bygget mere end 2.500 af disse norske bjælkehuse i Danmark.

Sande husene er originale norske bjælkehuse, der er fremstillet på en af Skandinaviens største specialfabrikker på dette område. Trelleborg har importeret bjælkehuse fra Sande Hus & Hytter A/S siden 1964, og der er i dag bygget mere end 2.500 af disse norske bjælkehuse i Danmark.

Husene fremstilles af langsomtvoksende og meget harpiksholdig fyr fra fjeldområderne ved Dovre og ind over den svenske grænse. Dette fyrretræ er berømt for sin store holdbarhed og styrke og benævnes fra gammel tid "Malmfyr".

 

Book møde

 

Bestil brochure

 

Besøg prøvehus

 

 

Går du i byggetanker?
Så book et møde med os ...

 

Vil du have overblik?
Så bestil vores brochure ...

 

Vil du have syn for sagen? Så besøg et prøvehus ...

 
             
 

BOOK MØDE ONLINE

 

BESTIL BROCHURE

 

BOOK FREMVISNING

 

Naturens bedste råmaterialer

Sande Bjælkehuse fremstilles af langsomtvoksende norsk fyrretræ,
der er kendt for sin styrke og lange holdbarhed.

 

De kraftige bjælkevægge er fremstillet af 3x7” tømmer og er forsynet med dobbeltnot og fer og særlige laftede hjørnesamlinger, der tilsammen sikrer en usædvanlig solid og tæt fjeldhytte. Bjælkerne har en meget høj andel af kernetræ, der indeholder svampehæmmende stoffer, hvilket giver en bestandig bjælke med lang levetid, og er desuden kerneskåret, således at fyrretræets kerne for så vidt muligt altid vender udad. En evt. revnedannelse i de enkelte bjælker vil således ske på indersiden af bjælkevæggen og udvendige revner i et Sande Bjælkehus er snarere undtagelsen end reglen.

Sande bjælkehuse leveres som længehuse, vinkelhuse eller udtrækshuse med en taghældning på 22° og en husbredde på 600, 660 eller 720 cm.

De originale norske Sande Bjælkehuse fremstilles på Sande Hus & Hytter A/S, der er en af Skandinaviens største specialfabrikker indenfor dette område. Husene fremstilles af udsøgte materialer, og selv om selve fremstillingen sker i en moderne produktion, er byggeskikken forankret i de gamle norske bjælkehustraditioner – traditioner, der har givet nordmændene ry for at være blandt de ypperste på dette område.  

Sande Hus & Hytter A/S har hovedkontor og produktion i Berkåk nær Trondheim. Fabrikken har produceret bjælkehuse siden 1956 og fremstiller i dag huse og hytter til en række lande, herunder Danmark. Yderligere information om Sande Hus & Hytter A/S kan ses på www.sande-hytter.no.

Leveranceformer

 

Sande husene leveres altid som Færdigbyg huse, dvs. at Trelleborgs leverance omfatter alle ind- og udvendige tømrerarbejder excl. opsætning af køkken- og badelementer m.m. Gæstehytter, garager o.l. leveres dog som byggesæt.

Ved køb af et Sande hus fra Trelleborg er fundament-, el-, VVS- og murerarbejde samt oplægning af græstørv ikke indeholdt. De fleste steder i landet har Trelleborg fastprisaftaler med udvalgte fagentreprenører, der kan udføre disse arbejder for Trelleborgs kunder på særlige vilkår og til faste priser. Bygherre kan imidlertid frit vælge egne fagentreprenører til at udføre ovennævnte arbejder. 

Ønskes der yderligere oplysninger om leveranceformer eller priser, kan vores salgskonsulenter kontaktes.

Garanti

 

Sande Bjælkehuset er omfattet af følgende garantier:

  • 5 år: garanti for fejl, der vedrører vindtæthed, vandtæthed, varmetæthed og stabilitet.
  • 30 år: garanti mod gennemtæring af tagbelægning under græstørv.

Vedligeholdelse

 

Sande huset har på fabrikken gennemgået forskellige former for imprægnering og overfladebehandling. Således er gulvbjælker og bundramme trykimprægnerede, ligesom træværk til indfatning af vinduer og udvendige døre samt sternplanker og vindskeder er trykimprægnerede. Alt tømmer til bjælkevægge og tagåse er som grundbehandling dypimprægneret i en farveløs imprægneringsvæske. Bjælkehuset skal på bygherrens foranledning efterfølgende behandles udvendigt.

Trelleborg anbefaler, at man kort efter opførelsen giver huset en træbeskyttelse på oliebasis. Der findes en række forskellige produkter af denne art, og mange vælger i dag tjærebaserede produkter, f.eks. ”Gylden Trætjære” fra Wolf's Linoliefabrik. Trelleborg leverer vederlagsfrit dette til første behandling af huset. 

Det er ikke nødvendigt at foretage en indvendig overfladebehandling af Sande huset, men såfremt man foretrækker en indvendig overflade, der holder sig lys og i øvrigt bliver lettere at rengøre, kan man foretage en indvendig behandling med et ludprodukt.

Fyrretræsgulvene i Sande Bjælkehuset leveres enten som ubehandlede eller hvidolierede gulve og disse gulve sæbebehandles iht. gulvleverandørens anvisninger.

Vælg type ...
Længehus
Vinkelhus
Udtrækshus
Vælg perspektiv ...
Interiør
Eksteriør

De viste planløsninger er blot et lille udvalg af de talrige huse vi har opført i de senere år, og for fremsendelse af yderligere planløsninger eller aftale om et uforpligtende møde, bedes du tage kontakt til vore salgskonsulenter.

Vælg type ...
Længehus
Vinkelhus
Udtrækshus
Vælg areal / værelser ...
0-49 kvm.
50-89 kvm.
90+ kvm.

KONTAKT TRELLEBORG

 

LAVENERGIHUSE

 

TRÆHUSE

 

GENVEJE

Trelleborg Helårshuse - Fritidshuse A/S
Frederiksdalsvej 355, 2800 Kgs. Lyngby

Tel: (+45) 45 85 44 55
Mail: huse@trelleborg.dk

Kontakt for salg »

 

Et lavenergihus benævnes "lavenergi-klasse 2015", såfremt husets årlige energibehov udgør under ca. 58% af det i gældende bygningsreglement anførte energibehov.

Læs mere om lavenergihuse »

 

Træhusenes popularitet skyldes blandt andet det gode indeklima, der normalt er i et velkonstrueret træhus. Samtidig kan træhuse relativt let bringes til en høj isoleringsmæssig standard.

Læs mere om træhuse »

 

Bestil brochure »
Tilmeld nyhedsbrev »
Prøvehuse »
Åbent hus »
Plantegninger »
Inspirationsgalleri »
Kontakt Trelleborg »